Schuimbeton als fundering gebruiken

Schuimbeton leent zich perfect bij nieuw te bouwen woningen. Het kan worden toegepast voor het maken van een evenwicht fundering. Schuimbeton bestaat uit een mengsel van cement, water en schuimmiddelen. Schuimbeton als fundering gebruiken heeft veel voordelen. Het werkt namelijk isolerend, vochtwerend, heeft een goede vorst/dooi weerstand en is licht van gewicht. Schuimbeton is ideaal te gebruiken voor zettingsgevoelige gebieden. De fundering zakt hiermee namelijk niet zomaar in. Verder is schuimbeton relatief goedkoop en duurzaam.

Duurzaam te gebruiken

Bij het produceren van schuimbeton komen relatief weinig materialen kijken. Er wordt veel lucht gebruikt tijdens de productie. Hierdoor komen er grote volumes schuimbeton uit weinig materialen. Dit zorgt ervoor dat schuimbeton duurzaam en goedkoop is. Er komen vrijwel geen onderhoudskosten kijken bij het gebruik van schuimbeton. Het materiaal is daarbij ook nog eens goed recyclebaar. Tijdens het proces van het maken van schuimbeton blijven er geen luchtbellen hangen in het schuimbeton.

Toepassingen schuimbeton fundering

Schuimbeton kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het uitvullen van vloeren. Door het lage gewicht van schuimbeton kan er een gewichtsbesparing worden gerealiseerd. Ook kan schuimbeton goed gebruikt worden bij het isoleren van zwembaden. Dit materiaal voorkomt namelijk dat de koude grondtemperatuur de vloer en wanden van je zwembad bereikt. Bij Gebr. Van Antwerpen hebben wij vele schuimbeton projecten uitgevoerd. Die kun je hieronder terugvinden.

Werkwijze fundering schuimbeton

Bij het plaatsen van schuimbeton fundering moet eerst de dikte worden bepaald. Dit wordt gedaan door de formule: Gewicht uitgegraven grond = gewicht woning inclusief fundering. Dit is een evenwichtsberekening. In de rekening wordt rekening gehouden met de dikte van de randfundering, de te verwachten belasting, de grondwaterstand en de draagkracht van de ondergrond. Bij de uitvoering wordt zowel de rand- als vloerfundering als een geheel uitgevoerd. Al met al is schuimbeton een ideale keuze voor de fundering.

Schuimbeton fundering laten plaatsen?

Wil je een fundering laten plaatsen van schuimbeton? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.l

Projecten

 

Globe Milk

Plaats
Boxmeer
Inhoud
500 m³
Opdrachtgever
Van der Meijden Machines B.V.
 

Vrieshuis

Plaats
Oosterhout
Inhoud
600 m³
Opdrachtgever
Huisman Vloerenbedrijf B.V.
 

Woning Dordrecht

Plaats
Dordrecht
Inhoud
100 m³
Opdrachtgever
Arco Internationaal Groep B.V.